Facebook | Търсачка №2 | Скрийншот | ScreenShotStudio | Los Angeles | Adidas | Автоавангард | Топ Авто | Кредит Кар | Отслабване | Дънкова мода | Холивуд | RegistryBooster
Търсачката Търси-Имот.blogspot.com е проектирана да показва обобщени резултати от всичките български търсачки на имоти в една заявка за търсене. Как работи търсачката?:: Напишете дума или фраза в полето за търсене и натиснете бутон "Търсене", за да получите резултатите от търсене на недвижими имоти.

Анална фисура, полип, хемороиди дебело черво, причини лечение медикаменти

Анална фисура
Анална фисура?
Често се бърка от неспециалист с хемороиди.

Аналната фисура представлява "цепнатина", локализирана в аналната област. Най-честата причина е запекът, но подобен проблем може да възникне и при други заболявания и състояния. Оплакванията биват болка, кървене, затруднено изхождане.
Лечението на анална фисура в началните стадии е консервативно. С напредване на заболяването, възможностите на медикаментозното лечение са изчерпани и се налага хирургична намеса.

Ще се появи ли отново фисурата?
Повече от 90% от пациентите които са лекувани с хирургична корекция повече няма да имат проблеми с анална фисура. Ако фисурата се появи отново са необходими допълнителни изследвания като анална манометрия и изследване с анестезия.

Може ли аналната фисура да доведе до рак?
Не! Наличието на кръв в изпражненията, което се среща при анална фисура се среща и при рак на ануса и ректума, поради което да се избягва самолечение.
Има ли метод на самолечение?

ПРЕПОРЪКИ: При възникване на оплаквания в аналната област, потърсете незабавно специалист-хирург. Всяко забавяне намалява шансовете за консервативно лечение!

Изследване
1. Тест за търсене на окултно кървене в изпражненията.

Тестът доказва или отхвърля наличието на невидимо за окото количество кръв в изпражненията. Кръвоносните съдове по повърхността на новообразуванията на дебелото черво са чупливи и лесно се увреждат при преминаването на храната. Обикновено, увредените кръвоносни съдове отделят малко количество кръв, примесена с изпражненията. Количеството рядко е достатъчно за да се промени цвета на изпражненията, затова този тест открива кръвта чрез химична или имунологична реакция. Ако този тест е положителен, допълнителните тестове са задължителни за да се отговори на въпроса дали причината за кървенето е рак, полип или други заболявания като хемороиди, дивертикулоза или възпалително дебелочревно заболяване (колит).

2. Аноскопия.

С помощта на аноскоп, се оглеждат последните 7-8 см от правото черво, което е достатъчно за се диагностицират заболявания като хемороиди, фисура, фистула, анална папила, полип и др.

3. Ректоскопия.

С помощта на тръба, се оглеждат последните 20-30 см от дебелото черво, с възможност за взимане на биопсия от съмнителни зони.

4. Сигмоидоскопия.

Сигмоидоскопът е гъвкава тръбичка, която се вкарва през ануса в долната част на дебелото черво. Той е свързан с видеокамера и образът се представя на монитор за по-добра видимост. Изследването не причинява болка, но е възможна известна степен на дискомфорт. Тъй като сигмоидоскопът е с дължина само 60 см., лекарят е в състояние да огледа по-малко от половината от дебелото черво.

5. Флексибилна колоноскопия.

Колоноскопът е по-дългата версия на сигмоидоскопа, който позволява оглеждане на цялата дължина на дебелото черво. Ако се открие малък полип, лекарят извършващ изследването е в състояние да го отстрани. Дори и малките полипи също биха могли да се изродят в рак. По тази причина всеки открит полип в дебелото черво трябва да бъде отстранен. След това полипът се изпраща за хистологично изследване. Ако изследващия лекар открие голям полип или тумор, или промени различни от нормалните, той е в състояние да извърши биопсия. При тази процедура, през колоноскопа се взимат малки частици от тъканта и се изпращат за хистологично изследване. Колоноскопията също не е болезнена, но би могла да причини дискомфорт. За да се избегне това, по Ваше желание може да Ви бъде даден мек, седиращ медикамент. Колоноскопията може да бъде осъществена в отделение за нележащи пациенти в болница или в извънболнични условия, като продължителността й е между 15 и 30 минути, въпреки, че понякога може да бъде и по-дълга, като например в случаите, при които се отстраняват по-големи полипи.

6. Биопсия.

Биопсията от лигавицата на червото дава възможност да се изследват клетки от тъканта под микроскоп, както и поставянето на точната диагноза.

7. Иригография с двоен контраст.

Бариевият сулфат е субстанция, която се използува за изпълване на дебелото черво и визуализирането му на рентген. Тя се вкарва с помощта на клизма. През същата тръбичка допълнително може да бъде инсуфлиран въздух. С подходяща апаратура се правят снимки, по които се проследяват контурите и релефа на дебелото черво.

8. Ключови думи и изрази.

Перианална фистула типове хемороиди са външни и вътрешни хемороиди стадии вътре в ректума кръвоносният съд се разкъса и се формира тромбоцит аналният мускул сфинктер получи спазъм пролапсни хемороиди вътрешни секс и хемороиди пролапс и прищипване хемороиди извън аналното отвърстие причини генетична предразположеност слаби стени на ректума запек хронична диария! потискане позиви за дефекация твърди изпражнения запек анална фисура полип на дебело черво тънки черва профилактика на хемороиди чревен тракт диета аноскоп сигмоидоскопия колоноскопия разширени съдови пространства, които са признак на тромбоза! биде или ръчен душ намаляване на аналното напрежение заздравяват стените на кръвоносните съдове Styphnolobium лечение изсушаване на хемороиди с електрически заряд. Лигатура с гумена лента хемороидолиза галванична електротерапия склеротерапия криооперация лазерна инфрачервена коагулация хемороидодектомия склерозиране рак дебело черво! възходящо ободно черво colon ascendens transversum сигмовидно колит полипи доброкачествен злокачествен тумор рак ярко червена кръв в изпражнения къркорене черва онколог гастро-ентеролог операция тип Хартман лимфни метастази рецепти диети билколечение.

Пайлекс-Pilex Крем за хемороиди от Индия
ДЕТРАЛЕКС-DETRALEX ® Ефикасен при вътрешни хемороиди


Връзки: Хемороиди, Билколечение, Клиники в България, Клиники в чужбина, Секс и хемороиди, Хранене и диета, Разделно хранене, Гинекология, Сексология